Gluteenittomat pullat
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
14 kpl | |
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 tl | kardemummaa |
noin 7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | pehmeää tai sulatettua margariinia tai voita |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja 4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Sekoita loput jauhot käsin vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu rasva. Anna taikinan levätä kulhossa viisi minuuttia ennen leipomista.
Leivo taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä ja jaa 14 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Kohota pullat leivinpaperin päällä pellillä leivinliinan alla 30 minuutin ajan. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
Kuva ja ohje Marjo Jokinen
Vinkit!
- Nesteenä voi käyttää myös vettä, omenamehua tai mantelijuomaa, soijajuomaa tai gluteenitonta kaurajuomaa. Tällöin pullataikina on myös maidoton.
- Jos käytät kuivahiivaa niin nesteen tulee olla reilusti kädenlämpöistä.
- Kananmunan voi hyvin jättää pois taikinasta.
- Voit voidella pullat myös kahvilla, maito-sokeriseoksella tai voisulalla.
- Taikinasta voi leipoa myös munkkeja.
- Jos pulla pääsee kuivahtamaan, valmista pullavanukas, köyhät ritarit tai korppuja.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pullat Gluteenittomat korvapuustit
-
Pullat Gluteenittomat korvapuustit
-
Pullat Gluteeniton tikkupulla
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Muut leivät Gluteenittomat tummat leipäset