Gluteeniton punajuurigalette
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6-8 hengelle | |
Pohja: | |
250 g | maitorahkaa |
200 g | margariinia |
1 dl | juustoraastetta |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 tl | soodaa |
2 dl | teff-täysjyväjauhoa |
2–2 ½ dl | hienoa riisijauhoa |
Täyte: | |
4 | keskikokoista punajuurta |
1 | punasipuli |
1 rkl | öljyä |
2 | valkosipulinkynttä |
tuoretta timjamia | |
1–1 ½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
100 g | ranskankermaa |
2 rkl | maitoa |
Voiteluun: | |
kanamunaa | |
Pinnalle: | |
100–150 g | vuohenjuustoa |
tuoretta timjamia |
Sekoita kulhossa maitorahka, margariini ja juustoraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Valmista täyte: Kuori punajuuret ja poista kannat. Leikkaa punajuuret hyvin ohuiksi lastuiksi. Suikaloi punasipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita punajuurilastut, sipuli, öljy, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippurirouhe keskenään kulhossa. Kaada punajuurilastuseos paistinpannulle ja paista muutama minuutti pannulla niin, että punajuuret hieman pehmiävät. Anna jäähtyä.
Notkista ranskankerma sekoittamalla maito joukkoon.
Ripottele leivinpaperin päälle hieman riisijauhoa. Taputtele taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi, isoksi levyksi (halkaisija 30 cm). Levitä taikinan päälle ranskankermaseos keskelle niin, että reunoille jää noin kolme senttiä tilaa. Nostele päälle punajuurilastuseos. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Murustele vuohenjuusto pinnalle ja laita uuniin vielä muutamaksi minuutiksi. Koristele timjamilla.
Vinkki! Galetten täytteeksi sopivat myös sipuli, porkkana, lanttu, palsternakka, sienet, jauheliha, lohi, kypsä härkäpapuvalmiste jne.
Vinkki! Jaa taikina puoliksi ja valmista kaksi pohjaa. Voit käyttää toisessa täytteenä esimerkiksi punajuurta ja toisessa palsternakkaa. Vuohenjuuston voit halutessasi korvata sinihomejuustolla, fetajuustolla tai juustoraasteella.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvispiiras (vegaaninen)
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton sinihomejuusto-ananaspiiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvisraastepiirakka