Gluteeniton suklaa-mansikkakakku (vegaaninen)
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 dl | kasvimaitoa |
½ dl | öljyä |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 rkl | kaakaojauhetta |
1 ½ dl | sokeria |
1 tl | ruokasoodaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
Täyte: | |
100 g | maidotonta valko- tai tummaa suklaata |
1 prk (= 150 ml) | vaahtoutuvaa soijavispiä |
1 prk (= 225 g) | maustamatonta soijatuorejuustoa |
½ dl | sitruunamehua |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
250 g | mansikoita |
Päälle: | mansikoita, sitruunamelissan lehtiä, tomusokeria |
Valmista pohja: sekoita kasvimaito, ruokaöljy ja valkoviinietikka pienessä astiassa. Anna seistä hetken aikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista täyte: sulata suklaa alhaisella teholla mikrossa välillä sekoittaen. Jäähdytä. Vaahdota kylmä soijavispi sakeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, sokerit ja viimeisenä jäähtynyt suklaaseos.
Kakun kokoaminen: halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia. Voit laittaa myös leivinpaperisuikaleet vuoan reunoille. Laita kakkulevyn pohjaosa vuokaan. Puolita mansikat pystysuunnassa ja asettele vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan, tasoita. Laita toinen kakkulevy päälle ja siirrä kakku jääkaappiin vetäytymään 3–4 tunniksi tai yön yli. Koristele kakku mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat vegaaniset joulupiparit
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvispiiras (vegaaninen)
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat vohvelit