Gluteeniton unelmatorttu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
15 annosta | |
Pohja: | |
4 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | perunajauhoja |
1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
100 g | voita tai margariinia |
2 dl | tomusokeria |
1 | kananmuna |
1 tl | vanilliinisokeria |
Pinnalle: | sokeria |
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa keskitasolla 8−10 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi kääretorttulevystä varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vanilliinisokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä leivinpaperi kääretortun ympärille. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)