Nyt » Uutiset

Nyt etsitään vuoden 2011 gluteenitonta tuotetta

11.7.2011 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Keliakialiiton myöntämän Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksen saajaa etsitään taas. Tunnustuksen saaja julkistetaan Keliakialiiton syysliittokokouksen yhteydessä 19.11.2011.

Mikä gluteeniton tuote on ollut maistuva, laadultaan hyvä ja turvallinen? Mikä tuote ansaitsee mielestäsi kiitosta ja tunnustusta? Lähetä ehdotuksesi vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi Keliakialiittoon 30.9.2011 mennessä perusteluineen ja yhteystietoinesi.

Ehdotukset lähetetään osoitteella: Keliakialiitto ry/Marjo Jokinen, Hammareninkatu 7, 33100 Tampere, tai marjo.jokinen(at)keliakialiitto.fi

Edellytyksenä valinnalle on, että tuote/tuotteet ovat tulleet markkinoille edellisen vuoden valinnan jälkeen (6/2010). Ehdotuksen lähettäneiden kesken arvotaan kaksi kirjapalkintoa.

Useita arviointiperusteita

Yritykset voivat myös itse ilmoittautua kilpailuun mukaan. Ehdotuksessa tulee olla perustelut valinnalle. Tuotekilpailussa tärkeitä arviointiperusteita ovat tuotteen ravitsemuksellinen merkitys, monipuolinen käyttö, maku ja ulkonäkö, kotimaisen raaka-aineen käyttöaste, uutuusarvo, saatavuus ja hinta.

Viisihenkinen kilpailuraati tekee lopulliset valinnat. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Kilpailuraatiin kuuluvat Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen edustaja, terveysviranomainen, kaksi kuluttajien edustajaa sekä kaksi Keliakialiiton edustajaa.

Lisätietoja antaa tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, puh. (03) 2541 324 tai marjo.jokinen(at)keliakialiitto.fi


« takaisin