Nyt » Uutiset

Tietoa ja täydennyskoulutusta ammattilaisille

8.9.2011 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Keliakialiitto kouluttaa ammattilaisia
Keliakialiitto kouluttaa vuosittain satoja ravitsemis- ja terveysalan ammattilaisia sekä jakaa ajankohtaista tietoa keliakiasta tuotevalmistajille ja eri alojen opiskelijoille.

Keliakialiiton asiantuntijoiden pitämät koulutukset ja luennot tavoittivat vuonna 2010 yli tuhat kuulijaa. Koulutustilaisuuksia järjestettiin yhteistyössä sairaanhoitopiirien, ProAgrian, Marttaliiton, kotitalousopettajien ja oppilaitosten kanssa. Keliakia-aiheisia luentoja pidettiin Keliakia2010-messuilla, valtakunnallisilla ravitsemuspäivillä, ATERIA 10- ja Gastro-messuilla.

Keliakiapotilaiden ruokavaliohoidon ohjauksen saatavuuden ja laadun kehittämiseksi vuonna 2009 käynnistetyssä ROKE-projektissa järjestettiin niin ikään ammattilaisille suunnattuja koulutuksia, joihin osallistui yli 300 henkeä.

Lisäksi Keliakialiiton ylläpitämä HoReCa-sivusto tarjoaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisille jatkuvasti uusinta tietoa keliakiaruokavaliosta ja soveltuvista tuotteista.

Keliakialiiton tehtävänä on motivoida keliakiaan sairastuneita sairauden hyvään hoitoon tarjoamalla tietoa, tukea ja palveluja. Koulutuksella halutaan varmistaa keliakiaan sairastuneille asiantunteva diagnostiikka, hoidonohjaus ja seuranta terveydenhuollossa. Ravitsemisalan ammattilaisten koulutuksella liitto edistää keliakian ruokavaliohoidon onnistumisen edellytyksiä: gluteenittomien tuotteiden ja palveluiden turvallisuutta, saatavuutta, valikoimaa ja laatua.

HoReCa-sivusto
Koulutukset ravitsemisalan ammattilaisille syksyllä 2011


« takaisin