Nyt » Uutiset

Vuoden 2012 tuoteluettelo on ilmestynyt

8.3.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Keliaakikoille soveltuvia tuotteita -luetteloon on koottu vähittäiskaupoissa myytäviä, keliaakikoille soveltuvia viljapohjaisia elintarvikkeita. Tuoteluettelon tiedot perustuvat valmistajien, maahantuojien ja pakkaajien Keliakialiitolle ilmoittamiin tietoihin. Luettelossa on mukana myös 32 gluteenittomia leivonnaisia valmistavan leipomon yhteystiedot ja tuotevalikoimat.

- Uusi Keliaakikolle soveltuvia tuotteita -luettelo on aikaisempia vuosia kattavampi, kertoo Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen.

Luettelo sisältää muun muassa tietoa vuoden 2012 alussa voimaan astuneesta EU-asetuksesta, joka on tuonut muutoksia keliaakikoille soveltuvien tuotteiden koostumukseen, raja-arvoihin ja merkintöihin.

- Tässä tuoteluettelossa on erikseen merkitty prosessoitua vehnätärkkelystä (V) ja gluteenitonta kauraa (K) sisältävät tuotteet. Luontaisesti gluteeniton -merkintää ei uuden asetuksen mukaisesti käytetä, Jokinen kertoo.

Hän muistuttaa, että keliaakikon tulee aina tarkistaa kaupassa pakkausmerkinnöistä tuotteen soveltuvuus keliakiaruokavalioon.

Keliaakikoille soveltuvia tuotteita -luettelo lähetetään kaikille Keliakialiiton jäsenille 3.5. ilmestyvän Keliakia-lehden mukana.« takaisin