Nyt » Uutiset

Nanna Puntila Euroopan keliakialiittojen kattojärjestön hallitukseen

7.9.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Nanna_Puntila
Nanna Puntila
Kuva: Antero Aaltonen
Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija Nanna Puntila on valittu Euroopan keliakiajärjestöjen katto-organisaation, AOECS:n hallitukseen. AOECS edustaa yli 30 Euroopan keliakialiittoa, joihin kuuluu yhteensä yli 300 000 jäsentä.

Hallituspesti on kolmivuotinen. Valinta tehtiin Keliakialiiton ja Tampereen yliopiston keliakiatutkimusryhmän yhteistyössä järjestämän Better Life for Coeliacs -kongressin yhteydessä Helsingissä perjantaina 7.9.

– AOESC:n toiminta on kehittynyt valtavasti viime vuosina. On hienoa olla mukana, toteaa Puntila, joka istui järjestön hallituksessa myös vuosina 2004–2007.

Puntila toimii AOECS:n hallituksessa projektivastaavana. Hänen vastuualueensa AOECS:n hankkeissa on gluteenittomien aterianpalveluiden kehittäminen. AOECS kehittää toimintamalleja jäsenmaidensa vapaaehtoiseen käyttöön.

– Järjestöstä on tullut Euroopassa merkittävä toimija keliaakikoiden etujen ajajana, esimerkkinä Euroopan laajuinen gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmä. Järjestö vaikuttaa myös esimerkiksi keliaakikoille soveltuvia tuotteita koskevaan lainsäädäntöön Euroopassa, Puntila kertoo.

Tamperelainen Puntila on työskennellyt Keliakialiiton ravitsemusasiantuntijana vuodesta 1995. Hän on toiminut vetäjänä kahdessa maanlaajuisessa koulutusprojektissa, joissa koulutettiin terveydenhuollon sekä ravintola- ja ruokapalvelusektorin ammattilaisia.

Puntila toimi syyskuun alussa järjestetyn nelipäiväisen Better Life for Coeliacs -tapahtuman koordinaattorina. Koolla Helsingissä oli keliakiatutkimuksen, Euroopan keliakiajärjestöjen sekä teollisuuden ja tuotevalmistajien edustajia eri puolilta maailmaa kaikkiaan liki 300 henkeä.

AOECS
Better Life for Coeliacs

« takaisin