Nyt » Uutiset

Vuoden suurin keliakiatapahtuma Tampereella 11-12.6.

21.5.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakia2010-messut 11.–12. kesäkuuta Tampereella ovat vuoden suurin keliakiatapahtuma. Tampere-talossa järjestettävät messut kokoavat alan keskeisimmät toimijat ja tarjoavat hyvän läpileikkauksen alan nykytilasta.

Kaksipäiväiset Keliakia2010 -messut kokoavat yhteen gluteenittomien tuotteiden ja palveluiden tarjoajat ja kuluttajat eli keliaakikot sekä ravitsemis- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Messujen yksi tavoite on lisätä eri toimijoiden yhteistyötä ja auttaa yrityksiä ja palveluntuottajia verkostoitumaan. Messut tarjoavat yrityksille myös suoran kontaktin kuluttajiin ja ravitsemis- ja terveydenhuollon ammattilaisiin.

Messutapahtuma luo hyvän katsauksen gluteenittomien tuotemarkkinoiden ja palveluiden nykytilanteesta. Etenkin tuoreiden gluteenittomien leipien ja leivonnaisten osuus tuotevalikoimista on laajentunut ja monipuolistunut huomattavasti viime vuosina.

Messuilla on oiva tilaisuus hankkia kerralla ajantasaiset perustiedot keliakiasta ja sen hoidosta. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden myös maistella ja vertailla gluteenittomia tuotteita.

Messujen ensimmäinen päivä (perjantai 11.6.) on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään ovat tekemisessä keliakian ja gluteenittomien tuotteiden kanssa sekä kansainvälisille vieraille. Perjantaina voi tutustua gluteenittomien tuotteiden tarjontaan näyttelyalueella sekä päivittää keliakiatietoja tietotorilla ja aamupäivän luennoilla. Luennot ovat perjantaina englanniksi, koska päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen tiedesymposiumin kanssa.

Yleisöpäivänä (lauantaina 12.6.) on tarjolla monipuolinen luento-ohjelma kahdessa salissa, tietoiskuja ja laaja näyttelyalue. Lauantaina kuullaan lähes parikymmentä keliakiaan, keliakiaruokavalioon, gluteenittomiin tuotteisiin ym. liittyvää korkeatasoista asiantuntijaluentoa. Tietoa on tarjolla myös terveellisestä ravitsemuksesta ja elämänilosta voimavarana. Luennoitsijoina on tunnettuja nimiä mm. kansainvälisesti arvostettu keliakiatutkija, Tampereen keliakiatutkimusryhmän johtaja, professori Markku Mäki, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, toimittaja Maarit Tastula ja taiteilija Aira Samulin.

Sorsapuistosalissa keliaakikoille soveltuvien tuotteiden valmistajat esittelevät, maistattavat ja myyvät tuotteitaan.

Keliakialiito järjestää valtakunnalliset keliakiamessut nyt kolmannen kerran.

Messuohjelma 11.6.2010
[pdf]Coeliac Fair 2010 program, 1603 kb, Päivitetty: 23.11.2009

Messuihjelma 12.6.2010
[pdf]Keliakia2010 -messujen ohjelma 12.6., 391 kb, Päivitetty: 06.05.2010


« takaisin