Nyt » Uutiset

Gluteenittomien tuotteiden maailma avautuu Tampere-talossa 11.-12.6.

7.6.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakia2010-messut 12.6.2010
Keliakia2010-messut on vuoden 2010 suurin keliakiatapahtuma, joka järjestetään 11.-12. kesäkuuta Tampereella, Tampere-talossa.

Keliakia2010-messut kokoavat alan keskeisimmät toimijat ja tarjoavat hyvän läpileikkauksen alan nykytilasta. Messuilla voi tutustua gluteenittomiin tuotteisiin, maistella ja ostaa tuotteita. Lisäksi messuilta saa tuhdin tietopaketin keliakiasta ja sen ruokavaliohoidosta sekä käytännön vinkkejä gluteenittomaan leivontaan ja ruoanvalmistukseen.

Messujen uutuutena toimii tietotori, jonka vartin mittaiset tietoiskut täydentävät luento-ohjelmaa. Tietotorin infopisteessä voi myös kysyä keliakian ruokavaliohoitoon liittyvistä asioista Keliakialiiton ravitsemusterapeuteilta.

Kaksipäiväisten Keliakia2010-messujen ensimmäinen päivä perjantai 11.6. on tarkoitettu kansainvälisille vieraille sekä ammattilaisille, jotka työssään ovat tekemisissä keliakian ja gluteenittomien tuotteiden kanssa. Näyttelyalueella voi tutustua gluteenittomien tuotteiden tarjontaan sekä päivittää keliakiatietoja tietotorin miniluennoilla ja aamupäivän englanninkielisillä messuluennoilla. Päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen kansainvälisen tiedesymposiumin kanssa. Luento-ohjelmaa on klo 8.45–15.30. Näyttelyalue on avoinna klo 12–16.

Jokaiselle jotakin

Lauantai 12.6. on yleisöpäivä. Päivän luento-ohjelmassa on kaikille jotain. Messupäivän alkajaisiksi julkistetaan vuoden gluteeniton yritys ja Vuoden gluteeniton tuote -kilpailujen voittajat. Tämän jälkeen selvittää yksi maailman johtavista keliakiatutkijoista, professori Markku Mäki sitä, ovatko keliakian salat selvinneet. Keliakia on koko elimistön sairaus, kertoo alustuksessaan dosentti Pekka Collin. Ihottumaa ja kutinaa, mikä vaivaa? Tätä selvittää messuilla LT Teea Salmi. Psykologi Lea Polso puolestaan kertoo miten keliakian voi kesyttää.

Asiaohjelman lomassa TV:stä tutut taiteilija Aira Samulin ja toimittaja Maarit Tastula tarjoavat mielenkiintoiset esitykset. Ruokavalioon liittyvistä asioista kertovat rennon syömisen asiantuntija Patrik Borg, Eviran ylitarkastaja Annika Nurttila sekä Keliakialiiton omat asiantuntijat kotitalousopettaja Eija Lindberg sekä ravitsemusterapeutti Sanna Arnala. Osa luennoista tarjotaan kahdesti, jotta kaikki halukkaat mahtuvat kuuntelemaan ja messuosastoihin tutustumiseen jää myös aikaa. Messuilla tapahtuu lauantaina klo 9 -16.30.

Lounaalle ja kahville gluteenittomasti

Keliakiamessuilla ravintola- ja kahvilapalvelut toimivat gluteenittomasti. Herkuttelukeidas on Cafe Solo. Messukahvila Sopraanossa on aitoa messutunnelmaa, kun haluaa poiketa pikaisesti kahville. Ravintola Fuugasta saa gluteenitonta ruokaa lounasaikaan klo 11 -15.

Keliakia 2010-messuille voi tulla koko perheen kanssa. 2-7-vuotiaat lapset voi jättää maksulliseen hoitoon lastenhoitopisteeseen. Isommat lapset voivat viettää aikaa Mininukkariosastolla askarrellen, piirrellen ja muuten touhuten.

Keliakia2010-messujen ohjelma on ilmestynyt. Esitteestä löydät messujen tapahtumapaikat Tampere-talossa, näytteilleasettajat ja messuosastot sekä päivän luento-ohjelmat. Tulosta ja tutustu monipuoliseen ohjelmaan.

[pdf]Keliakia2010-messujen käsiohjelma, 339 kb, Päivitetty: 01.06.2010


« takaisin