Gluteenittomat sämpylät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
15 kpl | |
5 dl | vettä |
50 g | hiivaa |
1 | kananmuna |
½ tl | suolaa |
2 dl | tattarihiutaleita |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
5–6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ dl (50 g) | sulatettua margariinia |
Voiteluun: | kananmunaa |
Pinnalle: | tattarihiutaleita |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Nostele lusikoiden avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille.
Muotoile sämpylöiksi veteen kastetuin käsin. Kohota sämpylöitä 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle tattarihiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkit! Voit korvata tattarihiutaleen samalla määrällä gluteenittomia kaurahiutaleita. Nesteenä voi veden sijaan käyttää maitoa tai esimerkiksi gluteenitonta kaurajuomaa.
Ohje ja kuva Marjo Jokinen
Gluteenittomasti - Syötävän hyvää leipää -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat tummat leipäset
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Pääruoat Gluteeniton poke bowl
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto