Gluteeniton halloum-mansikkasalaattipiirakka

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 piirakkavuoallinen
Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g margariinia
2 ½ dl gluteenitonta karkeaa tai tummaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Salaatti:
200 g halloumia
jääsalaattia
50 g pinaatinlehtiä
1 dl mintunlehtiä
2 dl mansikoita
pala melonia
Päälle:
1 dl cashewpähkinöitä
balsamicoa tai oliiviöljyä

Sekoita kulhossa maitorahka ja margariini. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos maitorahka-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Paloittele halloum ja paista palat kuumalla pannulla. Huuhdo jääsalaatti, pinaatinlehdet ja mintunlehdet. Revi jääsalaatti. Paloittele mansikat. Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. 
Lisää piirakkapohjan päälle kaikki salaatin ainekset. Ripottele cashewpähkinät päälle ja mausta halutessasi salaatti balsamicolla tai oliiviöljyllä.  

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.