Gluteeniton vuohenjuustokakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | irtopohjavuoallinen |
Pohja: | |
250 g | pekaanipähkinöitä ja cashewpähkinöitä |
100 g | pehmeitä taateleita |
½ tl | suolaa |
2 rkl | vettä |
Täyte: | |
200 g | vuohenjuustoa |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
3 | kananmunaa |
1 tl | sokeria |
Koristeluun: | viikunoita, taateleita, saksanpähkinöitä, timjamia |
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reuna tai vuoraa se leivinpaperilla.
Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen. Hienonna seosta hetki, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Paloittele vuohenjuusto monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuustot, kananmunat ja sokeri. Soseuta täyte sileäksi. Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä.
Anna jäähtyä ja koristele kakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja tuoreella timjamilla.
Gluteenittomasti - Tarjolla pientä suolaista -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Helppo ja gluteeniton omenapiirakka
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton kookos-kuningatarpiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton chorizo-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton halloum-mansikkasalaattipiirakka
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla