Helppo ja gluteeniton omenapiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
1 dl | öljyä |
1 dl | maitoa |
Pinnalle: | |
3-4 | omenaa |
1 tl | kanelia |
2 rkl | sokeria |
2 rkl | mantelirouhetta |
Sekoita kulhossa keskenään kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm).
Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot taikinan päälle. Ripottele piirakan pinnalle lopuksi kaneli, sokeri ja mantelirouhe.
Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 25-30 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton kookos-kuningatarpiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton chorizo-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton halloum-mansikkasalaattipiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla