Amerikkalaiset suklaakuppikakut

Valmistusaineet

8 muffinia
Taikina:
50 g
pehmeää margariinia
1 ¼ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
½ dl
maitoa
2 ¼ dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
¼ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
50 g
tummaa suklaata rouhittuna
Vaniljarahkakuorrute:
2 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (200 g)
vaniljanmakuista rahkaa
Koristeluun:
strösseleitä, pehmeitä helmiä ym. gluteenittomia koristeita

Taikina:

Sekoita keskenään pehmeä rasva, sokerit, suola, muna ja maito esimerkiksi lusikalla. Sekoita jauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa ja sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin (8 kpl). Paista 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.

Kuorrute:

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita vaahtoseos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele strösseleillä ym.