Vapaaehtoistehtäviä tarjolla

Järjestössämme on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Voit lähteä esimerkiksi keikkalaiseksi tapahtumiin tai toimia vertaistukijana. Mitä sinä haluaisit tehdä?

Kaikenlaisia vapaaehtoistehtäviä - tule mukaan!

Meillä on tarjolla on niin keikkaluonteisia tehtäviä kuin pidempiaikaista sitoutumista edellyttäviä pestejä. Voit tutustua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin tarkemmin tällä sivulla. Vapaaehtoistehtäviä tarjoavat 30 keliakiayhdistystä eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti Keliakialiitto.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, mutta et vielä tiedä, mitä se käytännössä voisi olla, voit aloittaa vapaaehtoistoiminnan peruskurssilta eli Askeleet vapaaehtoisuuteen -verkkokurssilta. Kurssilla kerrotaan vapaaehtoistoiminnan pelisäännöistä sekä erilaisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista.

Katso alta erilaisia vaihtoehtoja ja lähde rohkeasti kokeilemaan vapaaehtoistoimintaa. Löydät sivuston alalaidasta myös lomakkeen, jonka avulla voit helposti ilmoittaa kiinnostuksestasi. Voit myös ehdottaa meille uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa, jos sinulla on uusi toimintaidea. Täytä lomake ja olemme sinuun yhteyksissä.


Keliakianuorten aktiivi

Haluatko uuden harrastuksen? Tule mukaan keliakianuorten aktiiviseksi. Keliakianuorten toimikunta järjestää vuosittain kolmesta neljään tapahtumaa eri puolilla Suomea 16–30-vuotiaille jäsenille. Keliakianuoret ovat aktiivisia myös sosiaalisessa mediassa. Uusia toimikuntalaisia haetaan vuosittain loppuvuodesta marraskuussa, mutta mukaan voi tulla myös pitkin vuotta.

Keliakianuorten aktiivin tehtäviä:

 • Tapahtumien ideointi ja organisointi
 • Viestintä erityisesti sosiaalisessa mediassa

Keliakianuorten aktiivina pääset tapaamaan uusia ihmisiä, saat kokemusta erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja viestinnällisistä tehtävistä. Tehtävä tarjoaa monipuolista kokemusta, jota voit hyödyntää myöhemmin esimerkiksi palkkatyötä hakiessasi.

Ota yhteyttä: keliakianuoret@keliakialiitto.fi. Tutustu myös Keliakianuorten verkkosivuihin.


Lastentoimintavastaava

Oletko idearikas organisoija? Oletko kenties keliaakikkolapsen vanhempi tai onko perheiden asiat sinulle muuten tuttuja? Haluaisitko edistää perheiden vertaistukea?

Lastentoiminnan vetäjänä järjestät erilaisia tapahtumia ja tapaamisia lapsiperheille. Tehtävässä pääset toteuttamaan itseäsi ja suunnittelemaan erilaisia tapahtumia lapsiperheiden iloksi. Toimit tehtävässä yhteistyössä yhdistyksen hallituksen sekä somettajan ja kotisivujen päivittäjän kanssa. Voit kuulua myös yhdistyksen hallitukseen, mutta tehtävän hoitaminen ei edellytä hallituksen jäsenyyttä. Tehtävä soveltuu erittäin hyvin myös työparille.

Lastentoiminnan vetäjän keskeisimmät tehtävät ovat:

 • Tapahtumien ideointi ja tarvittavan työryhmän kokoaminen

 • Tapahtumien toteuttaminen ja arviointi

Tehtävässä saat kokemusta mm. kokonaisuuksien hallinnasta, organisoimisesta ja yhteistyöstä eri tahojen kanssa. Lastentoiminnan vetäjän tehtävä valmentaa myös moniin työelämätaitoihin. Tehtävä sopii hyvin myös nuorelle henkilölle.


Somettaja

Oletko näppärä somen käyttäjä? Haluatko jakaa tietoa ja vinkkejä gluteenittomuudesta? Haluaisitko tulla vapaaehtoiseksi yhdistyksen somettajaksi?

Vapaaehtoisena somettajana ylläpidät ja päivität yhdistyksen some-tiliä/tilejä. (Yleisimmät Facebook ja Instagram). Olet mukana luomassa positiivista mielikuvaa yhdistyksestä. Tämä vapaaehtoistehtävä on ajasta ja paikasta riippumaton eli tehtävä ei edellytä yhdistyksen toiminta-alueella asumista. Tehtävää voit tehdä omalla persoonallasi ja käyttää luovuuttasi.

Ihannetapauksessa yhdistyksen somea päivittää työpari, jolloin sisällöstä tulee monipuolisempaa. Yhdistyksen somettaja voi toimia halutessaan myös verkkosivujen päivittäjänä.

Somettajana teet mm. seuraavia asioita:

 • Kerrot yhdistyksen tulevasta toiminnasta,
 • jaat tunnelmia tapahtumista ja
 • vinkkaat gluteenittomaan elämään liittyviä aiheita esimerkiksi Keliakialiiton kanavista.

Somettajana saat kokemusta itsenäisestä viestintätehtävän hoitamisesta. Pääset vaikuttamaan ja edistämään yhdistyksen tunnettavuutta, jotta yhä useampi gluteenitonta arkea elävä löytäisi toiminnan piiriin. Tehtävä sopii hyvin myös nuorelle henkilölle.


Tapahtuma-avustaja

Oletko innokas tekijä? Pidätkö ihmisten kohtaamisesta?

Tapahtuma-avustajana autat yhdistyksen gluteenittomien tapahtumien suunnitteluissa, valmisteluissa ja/tai toimit niissä avustajana.

Vapaaehtoisena tapahtuma-avustajana toimit esimerkiksi tapahtuman kahvinkeittäjänä, somettajana, valokuvaajana, esiintyjänä, esittelypöydän pystyttäjänä ja päivystäjänä tai apulaisena vertaisohjatulla leivontakurssilla.

Olet tervetullut auttamaan, ja voit auttaa oman aikasi mukaisesti. Mukaan voit tulla vaikka vain yhden tai useamman kerran vuoden aikana.

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja saat iloa toiminnasta.

Tapahtumavastaava

Haluatko järjestää ja vetää gluteenittomia tapahtumia?

Tapahtumavastaavana pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan gluteenittomia tapahtumia. Vapaaehtoisena organisoit esimerkiksi keskusteluillan, kauppakierroksen, yhdistyksen vuosijuhlan, retken, some- tai muun vastaavan kampanjan tai vaikka lapsille suunnatun gluteenittoman tapahtuman.

Mukaan voit tulla esimerkiksi kertaluonteisesti toteuttamaan yhden tapahtuman tai vaihtoehtoisesti voit ottaa isompaa vastuuta yhdistyksen gluteenittomien tapahtumien käytännönjärjestelyistä, vetämisestä ja organisoimisesta. Yhdistyksen hallitukselta saat tarkemmat reunaehdot, kuten budjetin, tapahtumien järjestämiseen.

Tehtävä antaa monipuolista kokemusta tapahtuman järjestämisestä sekä kehittää vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Tuotat myös iloa tapahtumaan osallistuville.

Tapahtumavastaava Mari Tuomikoski: Aina kannattaa lähteä mukaan

Uutisen tyyppi: Artikkeli

Mari Tuomikoski toimii Etelä-Karjalan keliakiayhdistyksessä tapahtumavastaavana, jonka vastuualueena on retkeily - ja ulkoilutapahtumien organisointi. Hän lähti mukaan yhdisystoimintaan pitkän…


Verkkosivuvastaava

Käytätkö sujuvasti erilaisia tietokoneohjelmia? Haluaisitko ajasta ja paikasta riippumattoman vapaaehtoistehtävän, joka edistää hyvää gluteenitonta elämää?

Verkkosivuvastaavana huolehdit siitä, että yhdistyksen verkkosivut ovat ajan tasalla. Keliakialiitto tarjoaa yhdistyksille helppokäyttöisen kotisivupohjan, jota ylläpitää Yhdistysavain. Et välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta verkkosivujen päivittämisestä, riittää että olet kiinnostunut oppimaan uutta. Tämä vapaaehtoistehtävä on ajasta ja paikasta riippumaton eli tehtävä ei edellytä yhdistyksen toiminta-alueella asumista.

Verkkosivupäivittäjä toimii yhteistyössä yhdistyksen somettajan kanssa. Voit halutessasi toimia myös yhdistyksen somettajana.

Verkkosivupäivittäjän keskeisimmät tehtävät ovat:

 • Tapahtumakalenterin ylläpitäminen

 • Yhteystietojen ajantasaisuudesta huolehtiminen

 • Ajankohtais-osion päivittäminen

Tehtävästä saat kokemusta itsenäisestä viestintätehtävän hoitamisesta. Pääset vaikuttamaan ja edistämään yhdistyksen tunnettavuutta, jotta yhä useampi gluteenitonta arkea elävä löytäisi toiminnan piiriin. Tehtävä sopii hyvin myös nuorelle henkilölle.


Vertaistukija ja -ohjaaja

Auta kuuntelemalla ja jakamalla omat kokemuksesi!

Keliakiayhdistyksen vertaistukijana tai -ohjaajana annat omiin kokemuksiisi perustuvaa vertaistukea toiselle samankaltaisessa elämäntilanteessa olevalle. Tehtävässäsi on tärkeätä osata kuunnella, tukea, kannustaa ja keskustella. Pääset myös järjestämään vertaistapaamisia ja -tapahtumia. Löydä itsellesi sopiva tapa toimia vertaistukijana.

Vertaistukijana tai -ohjaajana voit esimerkiksi:

 • olla läsnä ja keskustella vertaisten kanssa yhdistyksen järjestämissä gluteenittomissa tilaisuuksissa
 • järjestää uusien jäsenten tilaisuuksia
 • vetää keskustelutilaisuuksia tai toimia vertaisryhmäohjaajana
 • järjestää ja vetää gluteenittomia leivonnan ja ruoanvalmistuksen tapahtumia
 • toimia kauppakaverina
 • antaa vertaistukea verkkoympäristössä

Tehtävässä voit kokea auttamiseniloa ja oppia uutta. Lisäksi saat monipuolista kokemusta ihmisten kohtaamisesta.

Odotamme sinulta, että olet sinut oman sairautesi ja/tai gluteenittomuutesi kanssa. Vaitiolovelvollisuus sitoo vertaistukijoita.

Ennen vertaistukijaksi lähtemistä osallistut vertaistukijan peruskoulutukseen. Suosittelemme myös kaikille vapaaehtoisille tai vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille Keliakialiiton Askeleet vapaaehtoisuuteen -verkkokoulutusta (vapaaehtoistoiminnan peruskurssi).

”Innostava ja iloinen ryhmä on tässä ihan parasta”, kertovat vapaaehtoiset K65-ryhmänohjaajat

Uutisen tyyppi: Artikkeli

Eläkeikäisten K65 – Kohdataan gluteenittomasti -ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset. Pirjo Elfvingille ja Ritva Pöyliölle ryhmän vetäminen on tuonut iloa ja voimaa myös omaan arkeen.


Yhdistyksen hallituksen jäsen

Haluaisitko päästä organisoimaan yhdistystoimintaa tai oletko kiinnostunut muista yhdistystoiminnan pyörittämiseen liittyvistä tehtävistä?

Keliakiayhdistyksen hallitusaktiivina pääset aitiopaikalle toimimaan erilaisin tavoin keliakiaa sairastavien ja muiden gluteenitonta ruokavaliota noudattavien hyväksi.

Keliakiayhdistysten hallituksiin kuuluu puheenjohtaja sekä 4–8 varsinaista hallituksen jäsentä mahdollisine varajäsenineen.

Yhdistyksen hallitus koordinoi ja yleensä myös toteuttaa yhdistyksen toimintaa. Hallituksen jäsenille löytyy hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä, joissa voit hyödyntää omaa osaamistasi ja pääset oppimaan uutta. Tehtäviä ovat esimerkiksi erilaiset hallinnolliset tehtävät, tapahtumajärjestämiseen, viestintään sekä jäsenhankintaan ja jäsentyytyväisyyteen liittyvät asiat.

Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksestä riippuen joko yhdistyksen syyskokouksessa tai vuosikokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Yhdistyksen vapaaehtoisena voi toimia monella muullakin tavalla kuin hallituksen jäsenenä.

Jos haluaisit lähteä mukaan ja kuulla asiasta tarkemmin, ota yhteyttä omaan yhdistykseesi.


Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.