Gluteeniton bataattipelti

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 keskikokoista bataattia
1 punainen paprika
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (230 g) esikeitettyjä kikherneitä
3 rkl öljyä
1 ½ tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
½ tl chilirouhetta
½ limen mehu
Pinnalle:
2 avokadoa
½ limen mehu
tuoretta korianteria
Ranskankerma:
150 g ranskankermaa
½ tl sokeria
2 tl limen mehua
tuoretta korianteria

Kuori bataatti. Leikkaa bataatti ja paprika isohkoiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää öljy ja mausteet. Purista limen mehu joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. 
Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri, limen mehu ja hienonnettua korianteria. 
Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha lusikalla. Lisää avokado vuokaan muiden raaka-aineiden päälle. Purista limen mehua pinnalle ja koristele korianterilla. Tarjoa ranskankerman kera. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.