Gluteenittomat bataattirieskat

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
13 kpl
2 (n. 700 g) bataattia
vettä
1 dl maitoa
1 dl gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita
½-1 tl suolaa
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

Kuori, paloittele ja keitä bataatit vedessä kypsiksi (noin 15 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää maito soseeseen. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan. Sekoita öljy joukkoon. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Ripottele jauhoa nokareiden päälle ja taputtele rieskoiksi (halkaisija 9-10 cm).
Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa ylätasolla 12-15 minuuttia.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.