Clafoutis-pannukakku

Valmistusaineet

600 g
nektariineja
25 g
margariinia
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
1 ½ dl
gluteenitonta hienoa jauhoseosta
¼ tl
suolaa
½ tl
kaardemummaa
1 tl
vanilliinisokeria

Leikkaa nektariinit 4–6 osaan. Sulata margariini. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon kerma, maito, sulatettu margariini, jauhoseos ja mausteet. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (noin 25 cm x 20 cm). Painele puolet nektariineista taikinaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Painele sitten loput nektariinit taikinaan niin, että ne eivät uppoa taikinan alle. Jatka paistamista 15 minuuttia. Clafoutis saa jäädä hieman vanukasmaiseksi. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto