Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteeniton broilerikastike

Valmistusaineet

4 annosta

Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.

1 rkl
ruokaöljyä
1
sipuli
300 g
maustamatonta broilerin paistisuikaletta
⅓ tl
mustapippurirouhetta
1½ tl
currya
140 g
paprikasekoitusta pakasteena
½ dl
gluteenitonta hienoa riisijauhoa
5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 dl
kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
½ tl
suolaa

Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. 

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää veteen kanaliemikuutio. Jätä hetkeksi odottamaan, kastikkeeseen lisäämistä. 

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy. Lisää kuumalle pannulle sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia ja lisää pannulle broilerin paistisuikaleet. Paista broilerisuikaleet lähes kypsiksi ja lisää joukkoon mustapippuri, curry, sokeri ja paprikasuikaleet. Jatka paistamista niin kauan, että broilerit ovat kypsiä. 

Lisää broilerin ja kasvisten joukkoon riisijauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon kanaliemi kahdessa erässä. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen saostua. 

Lisää lopuksi kasvirasvakerma ja suola. 

Tarjoile täysjyväriisin tai kaurajyvien kanssa. 

Vinkki: Kastikkeessa olevan sokerin voi korvata samalla määrällä hunajaa. Saat kastikkeesta maidottoman, kun korvaat kasvirasvakerman soija- tai kaurakermalla.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Heidi Hölsömäki, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2,83 g 

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,82 g 

Hiilihydraatit:

3,34 g
Suola: 0,36 g


Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.