Lautasella-messut

  • keliakia
  • ihokeliakia
  • gluteeniton ruokavalio

Lautasella 2019 -messut järjestetään pe–la 5.–6.4.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Messut järjestetään omana tapahtumanaan suosittujen Kevätmessujen yhteydessä. Lautasella 2019 -messut järjestävät Messukeskus ja Keliakialiitto ja yhteistyökumppaneina toimivat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Vegaaniliitto sekä Elävä raakaravinto ry.

Ensimmäiset Lautasella-messut olivat Messukeskuksessa huhtikuussa 2018.

 

Tervetuloa näytteilleasettajaksi ainutlaatuisille Lautasella 2019 -messuille!

Lautasella 2019 -messut järjestetään pe–la 5.–6.4.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Messut järjestetään omana tapahtumanaan suosittujen Kevätmessujen yhteydessä.

Lautasella 2019 -messutapahtuma kokoaa eri erityisruokavaliot saman katon alle Helsingin Messukeskukseen ensi keväänä toisen kerran. Varaa nyt osastopaikkasi – täällä sinun yrityksesi tulee olla mukana!

Osastomyynti on alkanut kesäkuussa 2018. Keliakialiitto vastaa edelleen messujen Gluteeniton elämä -alueen osastomyynnistä sekä näkyvyyksistä.

Tuoteryhminä messutapahtumassa ovat:

  • Gluteenittomat tuotteet ja palvelut
  • Vegaanituotteet
  • Allergiaruokavaliot
  • Raakaruoka

Miten osallistua?

  • voit varata tilan ja suunnitella mieleisesi osaston itse
  • voit valita pakettiosaston valmiista vaihtoehdoista
  • voit näkyä Keliakialiiton ja Messukeskuksen mainospaikoissa
  • voit olla mukana markkinoinnissa
  • voit toteuttaa ohjelmaa kanssamme

Ota yhteyttä:

Marjo Jokinen

 +358 50 556 9999
 marjo.jokinen(at)keliakialiitto.fi

Erityistä ruokaa erityisille ihmisille! - Lautasella 2018

Lautasella 2018 -tapahtumassa esittäytyivät omilla alueillaan gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto.

Terveyttä, tietoa ja herkullisia ostoksia

Lautasella 2018 -messuilla oli oma Gluteeniton elämä -alue, missä pääsi tutustumaan uutuustuotteisiin, maistelemaan gluteenittomia herkkuja ja tekemään gluteenittomia ostoksia. Luennot, tietoiskut ja näytöskeittiön esitykset antoivat ideoita ja vinkkejä hyvään, turvalliseen ja maukkaaseen arkeen ja keliakian hoitoon.

Lautasella 2018 -tapahtumassa oli:

  • Erillinen Gluteeniton elämä -alue, jossa esillä olivat gluteenittomat tuotteet ja palvelut
  • Luentosali, jossa kuuli ajantasaisen tiedon asiantuntijoilta.
  • Näytöskeittiö, jossa saattoi katsoa esityksiä tasatunnein.
  • Tietoiskulava, jossa pystyi piipahtamaan kuulemaan puheenvuoroja eri aihealueilta
  • Muilla näyttelyalueilla tietoa ja tuotteita myös allergisille sekä kasvisruoista kiinnostuneille.

 

Lisää messuista: 


 

Pääyhteistyökumppani Gluteeniton elämä -alueella:

Yhteistyökumppani:

 

Tukijat:

 

 

 

 

 

Lautasella 2018 -ohjelma - Katso tietoiskut ja luennot tallenteina täältä

Lautasella 2018 -messujen monipuoliset asiantuntijaluennot, tietoiskut ja näytöskeittiön esitykset antoivat ideoita ja vinkkejä hyvään, turvalliseen ja maukkaaseen arkeen.

Tallensimme osan tietoiskuista ja luennoista ja ne julkaisemme ne kesän aikana jäsentemme katsottavaksi. Valmiit videot tulevat linkeiksi suoraan alla oleviin luento-  ja tietoiskuohjelmiin.

 


 

Ohjelma: Luentosali

Perjantai 27.4.2018

11:00 Kun vatsa vaivaa - mikä on oireiden takana?

Katri Kaukinen, professori, Tampereen yliopisto

12:00 Keliakia ja liitännäissairaudet

Kalle Kurppa, dosentti, erikoislääkäri, Tampereen yliopisto

15:00 Painonhallinta ja monipuolinen gluteeniton ruokavalio

Patrik Borg, ravitsemusasiantuntija

 

Lauantai 28.4.2018

11:00 Keliakia ja liitännäissairaudet

Kalle Kurppa, dosentti, erikoislääkäri, Tampereen yliopisto

15:00 Kun vatsa vaivaa - mikä on oireiden takana?

Jari Koskenpato, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri, Lääkärikeskus Aava

16:00 Syönkö oikein ja riittävästi? Monipuolinen gluteeniton ruokavalio

Hanna Partanen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

 


 

Ohjelma: Tietoiskulava

Perjantai 27.4.2018

10:30 Vuoden 2017 gluteeniton tuote ja Vuoden 2017 gluteeniton yritys/ palvelu

Toiminnanjohtaja Leila Kekkonen, Keliakialiitto

12:30 Näin tunnistat gluteenittoman tuotteen

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Eliisa Girsén, Keliakialiitto

13:00 10 vinkkiä gluteenittomaan leivontaan

Tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, Keliakialiitto

15:00 Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa

Restonomi, ammatinopettaja Eija Lindberg, Keliakialiitto

15:30 Gluteenittomia viljoja monipuolisesti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Sanna Arnala, Keliakialiitto  

 

Lauantai 28.4.2018

10:30 Gluteenittoman ruokavalion ABC

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Sanna Arnala, Keliakialiitto

12:00 Näin tunnistat gluteenittoman tuotteen

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Eliisa Girsén, Keliakialiitto

12:30 Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa

restonomi, ammatinopettaja Eija Lindberg, Keliakialiitto

13:30 Vinkit gluteenittomaan matkailuun

Keliakialiiton haastattelussa Katre Trofimov ja Katja Honkainen

14:30 Gluteenittomuus lapsiperheen arjessa

Keliakialiiton haastattelu

15:00 Ihan tavallinen tyttö, vähän erilainen ruoka kuin muilla - tukea Suunta-verkkopalvelusta

aluevastaava Eeva Laine, Keliakialiitto haastattelee Suunta-verkkopalvelun bloggajia

Ruokailu Lautasella 2018 -messuilla

Tule herkuttelemaan gluteenittomasti Lautasella 2018 -messuilla osastojen ja luentojen kiertelyn ohessa!

Messukeskuksen lounasravintola Eat & Meet toimii kokonaan gluteenittomasti ja tarjolla on runsas lounasbuffet. Eat & Meet on avoinna pe ja la klo 10.30-15.00. Ravintola sijaitsee Lautasella 2018 -messujen sisäänkäynnin, 4. ja 5. messuhallien, lähellä.

Ostosten lomassa voit istahtaa hetkeksi kahville ja herkuttelemaan makeilla ja suolaisilla gluteenittomilla leivonnaisilla. Kahvila Café 5 sijaitsee messuhallissa ja tarjolla on sekä makeaa että suolaista gluteenitonta. Messukeskuksen sisäänkäynnin lähellä sijaitseva BistroBar Olohuone (2krs) tarjoaa osin gluteenitonta pikkunälkään.

 


 

Buffet-lounas:

Lounasravintola Eat & Meet

Pe ja la klo 10.30-15
Sijainti: 4. ja 5. hallien lähellä
Hinta: 15 €

Pe 27.4.2018

Vihersalaattia M,G
Kvinoa- pop corn salaattia M,G
Pinkkiä coleslaw salaattia M, G
Marinoitua linssisalaattia L, G

---

Benella kirjolohta ja pinaattia L, G
Kikherne- bataattiragout M, G
Tattirisottoa L, G

---

Appelsiini- inkiväärikakkua L, G
Puolukkapossette ja palsternakkakinuskia L, G
Mango- persiljashotti M,G

La 28.4.2018

Vihersalaattia M,G
Seesam- parsakaalisalaattia L, G
Mintulla maustettua päärynä- granaattiomenasalaattia L, G
Salaatti kurpitsasta ja neulapavuista, viinitarhurin juustoa L, G

---

Sieni- kookoscurrya L,G
Pastaa ja kasviksia pestokastikkeessa L, G ( pähkinätön )
Maalaiskananpoikaa Bourgundin tapaan L, G

---

Le Negre suklaakakkua L;G
Tyrnishotti L, G
Vaahtokarkkeja L, G

Buffet sisältää runsaan gluteenittoman leipäpöydän levitteineen sekä Kahvin/teen. Myynnissä myös gluteenitonta olutta.