Gluteeniton kesäkurpitsalasagne

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 annosta | |
2 (700 g) | kesäkurpitsaa |
½ tl | suolaa |
Jauhelihakastike: | |
1 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
400 g | jauhelihaa |
2 | porkkanaa |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
3 dl | vettä |
1 tl | oreganoa |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
Väleihin ja pinnalle: | |
200 g | juustoraastetta |
1-2 dl | ruokakermaa |
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Ripottele päälle suolaa. Näin kesäkurpitsoista poistuu ylimääräinen neste. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
Hienonna sipulit. Raasta porkkanat. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia.
Kokoa lasagne: lado 20 x 20 cm:n kokoiseen uunivuokaan vuorotellen kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja väleihin juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi juustoraaste ja kaada ruokakerma päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Vinkki! Valmista lasagne vegaanisena; korvaa jauheliha esimerkiksi soijarouheella, gluteenittomalla härkäpapumurskalla- tai murulla ja käytä vegaanista juustoraastetta ja kasvipohjaista kermaa.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kattilalasagne
-
Pääruoat Gluteenittomat kesäkurpitsahampparit tsatsikin kera
-
Pääruoat Grillattu kaali
-
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
-
Puurot Gluteeniton rouheinen tattarituorepuuro