Gluteeniton kesäkurpitsalasagne

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
5 annosta
2 (700 g) kesäkurpitsaa
½ tl suolaa
Jauhelihakastike:
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2 porkkanaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
Väleihin ja pinnalle:
200 g juustoraastetta
1-2 dl ruokakermaa

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Ripottele päälle suolaa. Näin kesäkurpitsoista poistuu ylimääräinen neste. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
Hienonna sipulit. Raasta porkkanat. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia.
Kokoa lasagne: lado 20 x 20 cm:n kokoiseen uunivuokaan vuorotellen kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja väleihin juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi juustoraaste ja kaada ruokakerma päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Vinkki! Valmista lasagne vegaanisena; korvaa jauheliha esimerkiksi soijarouheella, gluteenittomalla härkäpapumurskalla- tai murulla ja käytä vegaanista juustoraastetta ja kasvipohjaista kermaa.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.