Gluteeniton kurpitsakääretorttu

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
250 g myskikurpitsaa, kuorittuna
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 3/4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl kanelia
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
300-350 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita tai margariinia
1 ½-2 dl tomusokeria
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
tilkka sitruunamehua

Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Keitä kurpitsat pehmeäksi vedessä kattilassa. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsat sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt kurpitsasose. Yhdistä kulhossa jauhoseos, kaneli, suola ja leivinjauhe. Lisää seos varovasti nostellen vaahtoon.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti. Paista 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjan leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin kääretorttupohjan päälle.
Valmista täyte: lisää kulhoon täytteen ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Levitä täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Kääri levy rullaksi leivinpaperin avulla. Anna tortun maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.