Gluteeniton rouheinen tattarituorepuuro

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | tattarisuurimoita |
4 dl | vettä |
200 g | tuoreita tai pakastettuja marjoja |
1 rkl | hunajaa |
1 rkl | pellavansiemenrouhetta |
1 | banaani |
1 tl | vaniliinisokeria |
1 dl | maitoa, mantelimaitoa, kauramaitoa tms |
Pinnalle: | tuoreita marjoja |
Mittaa tattarisuurimot siivilään ja huuhtele ne ensin kylmällä vedellä, sitten kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä vedellä. Laita tattarisuurimot kulhoon ja lisää vesi joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin yön yli. Jos käytät pakastettuja marjoja, nosta marjat jääkaappiin. Kaada tattarisuurimoiden liotusvesi pois ja huuhtele suurimot kertaalleen. Lisää tehosekoittimeen tattarisuurimot ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi puuroksi. Annostele puuro kulhoihin ja koristele tuoreilla marjoilla.
PS. Muistathan tarkistaa pakkauksesta varoitusmerkinnät, kuten "Saattaa sisältää vehnää" tai "Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja". Jos esimerkiksi suurimoissa on tällainen varoitusmerkintä, tuotetta ei suositella gluteenittomaan ruokavalioon.
Resepti ja kuvat: Marjo Jokinen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-vispipuuro
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
-
Leivät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton salsakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton soija-kasviswokki