Gluteeniton rouheinen tattarituorepuuro

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl tattarisuurimoita
4 dl vettä
200 g tuoreita tai pakastettuja marjoja
1 rkl hunajaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 banaani
1 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa, mantelimaitoa, kauramaitoa tms
Pinnalle: tuoreita marjoja

Mittaa tattarisuurimot siivilään ja huuhtele ne ensin kylmällä vedellä, sitten kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä vedellä. Laita tattarisuurimot kulhoon ja lisää vesi joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin yön yli. Jos käytät pakastettuja marjoja, nosta marjat jääkaappiin. Kaada tattarisuurimoiden liotusvesi pois ja huuhtele suurimot kertaalleen. Lisää tehosekoittimeen tattarisuurimot ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi puuroksi. Annostele puuro kulhoihin ja koristele tuoreilla marjoilla.

PS. Muistathan tarkistaa pakkauksesta varoitusmerkinnät, kuten "Saattaa sisältää vehnää" tai "Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja". Jos esimerkiksi suurimoissa on tällainen varoitusmerkintä, tuotetta ei suositella gluteenittomaan ruokavalioon.

Resepti ja kuvat: Marjo Jokinen

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.