Gluteeniton juustokakkubrownie
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 uunivuoallinen | |
| Pohja: | |
| 200 g | margariinia |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 3 | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 dl | riisijauhoa |
| Juustokakkutäyte: | |
| 2 | kananmunaa |
| 500 g | mascarponea |
| 1 rkl | vanilliinisokeria |
| 1,5 dl | tomusokeria |
| Koristeluun: | mansikoita, mustikoita, vadelmia, sitruunamelissaa |
Sulata margariini kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä vähintään 5 minuuttia.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos joukkoon. Lisää riisijauhot joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Aseta leivinpaperi noin 20 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Tee juustokakkutäyte: Lisää täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Laita brownie jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Koristele brownie marjoilla ja sitruunamelissalla.
Vinkki! Muista varmistaa suklaan gluteenittomuus.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Resepti kirjasta Vuodenaikojen parhaat piirakat. Tilaa oma kirjasi verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton unelmatorttu
-
Kakut Gluteeniton mokkapalakääretorttu
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat
-
Kakut Gluteeniton pappilan maustekakku