Gluteeniton marinoitu papusalaatti
					Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa | 
|---|---|
| 200 g | vihreitä pakastepapuja | 
| 2 prk (á 285/170 g) | papumixiä (sekoitus, jossa esimerkiksi papuja ja hernettä) | 
| 1 | punasipuli | 
| 1 | keltainen paprika | 
| tuoretta persiljaa | |
| Marinadi: | |
| 3 | valkosipulinkynttä | 
| ½ dl | viinietikkaa | 
| ½ dl | sokeria | 
| ½ dl | oliiviöljyä | 
| ½ tl | suolaa | 
| mustapippurirouhetta | 
Lisää jäiset pavut kiehuvaan, vähään veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä. Mikroaaltouunissa: sulata pavut astiassa puolella teholla noin 3 minuuttia.
Huuhtele myös papusekoitus siivilässä juoksevan veden alla. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja paprika suikaleiksi. Hienonna osa persiljasta salaattiin ja jätä osa koristeeksi. Yhdistä ainekset kulhossa.
Valmista marinadi: Hienonna valkosipuli. Lisää kaikki marinadiainekset suljettavaan pulloon tai pakasterasiaan ja ravista marinadi sekaisin. Sekoita marinadi salaattiainesten joukkoon ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Koristele persiljalla.
Gluteenittomasti - Mitä syödään tänään -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastame!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
- 
						
Pääruoat Grillattu kaali
 - 
						
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
 - 
						
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-vispipuuro
 - 
						
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
 - 
						
Leivät Gluteenittomat pupusämpylät