Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
200 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl ksantaania
½ tl suolaa
5 dl teff-jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl vettä
Kuorrutus:
50 g leivontamargariinia
½ dl kuumaa kahvia
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat sekä ksantaani ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet sekä vesi ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita. Paista 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus: Sekoita margariini, kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden mokkapalojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Resepti: Virtasalmen Viljatuote Oy
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?