Gluteeniton poke bowl

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Marinoitu lohi: | |
400 g | lohifileetä (nahatonta ja ruodotonta) |
3 rkl | soijakastiketta |
½ tl | suolaa |
ripaus | chilijauhetta |
½ dl | seesaminsiemeniä |
Muut raaka-aineet: | |
1 ½ dl | täysjyväriisiä |
4 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
tilliä | |
2 | porkkanaa |
½ | kurkku |
pala | punakaalia |
Paistamiseen: | |
1 rkl | rypsiöljyä |
Poke bowl on Havaijilta levinnyt riisipohjainen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Annokset ovat neljälle.
Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 palaa) ja siirrä kulhoon. Lisää lohipalojen päälle soijakastike, suola ja chilijauhe. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 30 minuuttia.
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Valuta riisi ja anna jäähtyä.
Hienonna tilli ja sekoita riisin sekaan. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lohipalat nopeasti molemmin puolin kauniin värisiksi. Kierittele lohipalat seesaminsiemenissä. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Kuutioi kurkku. Suikaloi punakaali.
Annostele ainekset kulhoihin sektoreittain.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton hapanimeläpossu
-
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
-
Puurot Gluteeniton rouheinen tattarituorepuuro
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-vispipuuro
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku