Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteeniton saaristolaisleipä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 vuokaleipä
6 dl piimää
1 dl siirappia
½ dl öljyä
2 dl gluteenittomia tattarihiutaleita
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 dl tattarijauhoa
2 dl hienoa riisijauhoa
2 tl suolaa
2 tl soodaa
Vuokaan: pellavansiemenrouhetta

Sekoita piimä, siirappi ja öljy kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa leivän loput aineet keskenään ja sekoita seos piimä-siirappiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele 1 ½ l leipävuoka ja vuoraa se pellavansiemenrouheella. Täytä vuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
Voit halutessasi voidella kypsän leivän siirappivedellä (1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä).

Vinkki! Saaristolaisleipä sopii tarjottavaksi graavilohen, kylmäsavulohen, mädin sekä katkarapujen kanssa.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?