Gluteenitonta shahi paneer -kotijuustoa tomaatti-pähkinäkastikkeessa

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | cashewpähkinöitä |
2 dl | vettä |
1 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | chilipalko |
pala | tuoretta inkivääriä |
1 tl | garam masala -maustesekoitusta |
½ tl | kurkumaa |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
500 g (1 tlk) | paseerattua tomaattia |
1 dl | ruokakermaa tai luonnonjogurttia |
250 g | kotijuustoa |
Pinnalle: | tuoretta korianteria |
Laita pähkinät veteen likoamaan. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Raasta inkivääri. Lisää kattilaan öljy, sipulit, chili ja inkivääri. Kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet ja kääntele hetki. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja liotetut pähkinät vesineen. Kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kuutioi kotijuusto. Lisää lopuksi kerma tai jogurtti sekä juustopalat. Kuumenna. Tarjoa tuoreen korianterin ja keitetyn riisin kanssa.
Resepti ja kuva Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
-
Puurot Gluteeniton rouheinen tattarituorepuuro
-
Pääruoat Gluteeniton punajuuri-fetapasta
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton pizza margarita
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät