Charlotte Russe

Valmistusaineet

Kääretorttu:
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kääretortun väliin:
3 dl
kiinteää mansikkasosetta tai -hilloa
Täyte:
2 prk (a´250 g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
2–3 tl
vanilliinisokeria
6
liivatelehteä
2
sitruunan mehu
4 dl
kuohukermaa

Kääretorttu:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7-8 minuuttia.

Kumoa kääretorttulevy sokeroidun voipaperin päälle. Levitä mansikkasose tai -hillo jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri levy rullaksi voipaperin avulla. Laita kääretorttu jääkaappiin ja anna vetäytyä mielellään yön yli.

Kokoa kakku kuperamalliseen kulhoon. Leikkaa kulhon pohjalle voipaperista pohjan kokoinen pyörylä. Leikkaa kääretortusta 1 cm:n paksuisia viipaleita ja aseta ne kulhon pohjalle ja reunoille.

Täyte:

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen 10 minuutiksi. Puserra sitruunoista mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehutilkkaan. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja liivateseos. Lisää kermavaahto. Tarkista maku ja kaada kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle. Peitä kulho foliolla ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa hyytynyt Charlotte Russe tarjoiluvadille, poista voipaperi ja koristele halutessasi.

Resepti: Kokkaa maailman makuja -keittokirja

Tilaa keittokirja!