Gluteeniton Runeberginkakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia piparimuruja (esimerkiksi gluteenittomia joulupipareita)
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia
Pinnalle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Murustele piparit esimerkiksi leikkuulaudan päällä mukilla tai kaulimella pipareita painellen.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet (jauhoseos, piparimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri) keskenään. Lisää seos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja levitä taikina vuokaan.
Paista 180 -asteisessa uunissa (keskitaso) noin 25 minuuttia.
Irrota kakku vuosta ja anna jäähtyä ennen koristelua.

Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Levitä vadelmahillo kakun keskelle ja piirrä sokerivesikuorrutteella viivoja kakun päälle.

Resepti: Marika Ahonen
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.