Churrot

Valmistusaineet

2½ dl
vettä
100 g
voita
¼ tl
suolaa
2½ dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
3
kananmunaa
Paistamiseen:
öljyä
Pinnalle:
sokeria ja kanelia
Dippaukseen:
100 g
tummaa suklaata
½ dl
kermaa

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa munat kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotinpussiin tai muovipussiin, josta leikkaat yhden kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa ruskistua. Pursota taikinasta öljyn joukkoon sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei pursotinpussi tai muovipussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kierittele halutessasi sokeri-kaneliseoksessa.

Aito espanjalainen tapa on dipata churrot lämpimään suklaakastikkeeseen, joka syntyy näppärästi sekoittamalla tumma suklaa kuumennetun kerman sekaan. 

Resepti: Kokkaa maailman makuja -keittokirja

Tilaa keittokirja