Daim-juustokakku

Valmistusaineet

14 annosta
Pohja:
75 g
margariinia tai voita
175 g
gluteenittomia keksejä
Täyte:
4
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
600 g
vaniljatuorejuustoa
200 g
Daim-suklaapatukoita rouhittuna
1/2 dl
maitoa
Pinnalle:
1 dl
valmista kinuskikastiketta
100 g
Daim-suklaapatukoita rouhittuna

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 - 22 cm) pohjalle. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja rouhitut Daim-patukat. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet sekoittaen ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta. Valuta kakun pinnalle ja reunoille kinuskikastiketta. Koristele rouhituilla Daim-paloilla.
 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto