Gluteeniton Daim-juustokakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
14 annosta
Pohja:
75 g margariinia tai voita
175 g gluteenittomia keksejä
Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
600 g vaniljatuorejuustoa
200 g Daim-suklaapatukoita rouhittuna
1/2 dl maitoa
Pinnalle:
1 dl valmista kinuskikastiketta
100 g Daim-suklaapatukoita rouhittuna

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 - 22 cm) pohjalle. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja rouhitut Daim-patukat. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet sekoittaen ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta. Valuta kakun pinnalle ja reunoille kinuskikastiketta. Koristele rouhituilla Daim-paloilla.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.