Gluteeniton cookies-kakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohjat (3kpl): | |
125 g | voita tai margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
I pss (= 70 g) | jauhettua hasselpähkinää tai mantelia |
2 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | kaakaojauhetta |
50 g | tummaa suklaata rouhittuna |
Pohjien väliin ja päälle: | |
2 dl | kuohukermaa |
500 g | mascarpone-juusto |
0,5 dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 dl | kylmää, vahvaa kahvia |
3 rkl | sitruunamehua |
100 g | tummaa suklaata rouhittuna |
Koristeluun: | |
kotimaisia vadelmia | |
suklaarouhetta |
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Piirrä kolmelle leivinpaperille tasakokoiset, halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrät. Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä taikinat lusikan avulla leivinpapereiden päälle piirtämiesi ympyröiden kokoisiksi. Paista 175-asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan 12-15 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä yhtä aikaa.
Valmista täyte: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa jäähtyneet levyt kakuksi laittamalla väleihin ja päälle mascarpone-täytettä. Koristele kakku kotimaisilla vadelmilla ja suklaarouheella.
Vinkki! Kakun voit halutessasi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin kakku kostuu sopivasti ja maut tekeytyvät.
Resepti ja kuva: Leila Kekkonen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja