Gluteenittomat broileriohukaiset

Valmistusaineet

10 kappaletta

Määrä Ainesosa
2 dl gluteenittomia kaurajyviä
3 ½ dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
200 g broilerin jauhelihaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 pieni punainen paprika
⅓ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
2 tl yrttimausteseos (Herbes de provence)
50 g kermajuustoa, 17% rasvaa
Ohukaistaikina
6 dl rasvatontamaitoa
3 kpl kananmunia
1 tl suolaa
½ dl gluteenitonta perunakuitua
2 ½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
50 g margariinia

Valmista ensin ohukaistaikina turpoamaan jääkaappiin ja valmista sillä aikaa ohukaisten täyte.

Ohukaistaikinan valmistaminen
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
Vatkaa joukkoon rasvatonmaito, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten puoli tuntia ennen paistamista.
Paista isolla paistinpannulla isoikis ohukaisiksi.

Ohjeeta tulee yhteensä 10 täytettyä ohukaista. Kaksi täytettyä ohukaista on yksi annos.

Täytteen valmistaminen
Mittaa vesi kattilaan ja laita liedelle. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon kaurajyvät. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Kaada ylimääräinen vesi pois ja jätä odottamaan täytteen joukkoon lisäämistä. 
Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää pannulle ruokaöljy. Lisää broilerinjauheliha, sipuli, paprika, sekä porkkanat ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia. 
Lisää joukkoon mausteet ja kypsät kaurajyvät. 

Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.
Voit myös halutessasi lisätä joukkoon 1–2 valkosipulinkynttä silputtuna. 


Täytä ohukaiset täytteellä ja kääri rullalle. Laita rullat rinnakkain uunivuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. 
Lisää ohukaisten päälle juustoraaste ja nosta ne vielä uuniin 200 asteeseen 5–10 minuutiksi niin, että juusto saa kauniin ruskean värin. 


Vinkki: Voit korvata tuoreen paprikan talviaikaan esimerkiksi pakastepaprikalla, herne-maissi-paprikalla tai jollain muulla mieleisellä kasviksella, joka on vuodenaika huomioiden edullista. Ateriajyvät voit korvata tarvittaessa täysjyväriisillä.
Letusta saa helposti laktoosittomia valitsemalla taikinaan laktoosittoman maidon ja paistamiseen
laktoosittoman margariinin.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,12 g 

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,46 g

Hiilihydraatit:

14,31 g
Suola: 0,78 g


Annoksen hinta

Kymmenen kappaleen hinta on yhteensä on alle 5,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.