Keliakiaviikon resepti: Gluteenittomat palsternakkasämpylät 

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 palsternakka
2 dl vettä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl vettä
½ dl ruokaöljyä
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
4 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (sisältää psylliumia)

Kuori ja raasta palsternakka. 

Valmista puuro: mittaa kaurahiutaleet ja 2 dl vettä mikroaaltouunin kestävälle lautaselle. Kypsennä täydellä teholla noin 3 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.  

Mittaa noin kolme desilitraa puuroa kulhoon. Lisää puuron joukkoon 3 dl reilusti kädenlämpöistä (42-asteinen) vettä. Lisää ruokaöljy, siirappi, suola ja raastettu palsternakka. Sekoita tasaiseksi.  
Sekoita kuivahiiva 1 dl:aan tummaa jauhoseosta ja lisää seos joukkoon. Lisää loput tummasta jauhoseoksesta.  

Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan 20 minuutiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskiosassa noin 15–20 minuuttia.  

Resepti: Sirpa Gylling 

Kuva: Tuulamaria Lempiälä 

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.