Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Keliakiaviikon resepti: Gluteenittomat palsternakkasämpylät 

Valmistusaineet

1
palsternakka
2 dl
vettä
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl
vettä
½ dl
ruokaöljyä
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 pss
kuivahiivaa
4 dl
gluteenitonta tummaa jauhoseosta (sisältää psylliumia)

Kuori ja raasta palsternakka. 

Valmista puuro: mittaa kaurahiutaleet ja 2 dl vettä mikroaaltouunin kestävälle lautaselle. Kypsennä täydellä teholla noin 3 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.  

Mittaa noin kolme desilitraa puuroa kulhoon. Lisää puuron joukkoon 3 dl reilusti kädenlämpöistä (42-asteinen) vettä. Lisää ruokaöljy, siirappi, suola ja raastettu palsternakka. Sekoita tasaiseksi.  
Sekoita kuivahiiva 1 dl:aan tummaa jauhoseosta ja lisää seos joukkoon. Lisää loput tummasta jauhoseoksesta.  

Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan 20 minuutiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskiosassa noin 15–20 minuuttia.  

Resepti: Sirpa Gylling 

Kuva: Tuulamaria Lempiälä