Keliakiaviikon resepti: Gluteenittomat palsternakkasämpylät
Valmistusaineet
Kuori ja raasta palsternakka.
Valmista puuro: mittaa kaurahiutaleet ja 2 dl vettä mikroaaltouunin kestävälle lautaselle. Kypsennä täydellä teholla noin 3 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.
Mittaa noin kolme desilitraa puuroa kulhoon. Lisää puuron joukkoon 3 dl reilusti kädenlämpöistä (42-asteinen) vettä. Lisää ruokaöljy, siirappi, suola ja raastettu palsternakka. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivahiiva 1 dl:aan tummaa jauhoseosta ja lisää seos joukkoon. Lisää loput tummasta jauhoseoksesta.
Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan 20 minuutiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskiosassa noin 15–20 minuuttia.
Resepti: Sirpa Gylling
Kuva: Tuulamaria Lempiälä