Lasten toiminta

Kaipaako lapsesi keliaakikkokavereita tai haluatko itse keliaakikon vanhempana päästä juttelemaan toisten keliaakikkolasten vanhempien kanssa? Keliakialiiton lastentoiminta tarjoaa hauskoja kokemuksia ja yhdessäoloa. Tapaamisissa lapsi huomaa, ettei ole ainoa keliaakikko ja saa syödä vapaasti kaikkea tarjolla olevaa, sillä ruokailut ovat aina täysin gluteenittomia. Ohjelmassa on lähes aina yhteisen tekemisen lisäksi myös jokin keliakiaan liittyvä luento aikuisille.

Yhdistysten paikallisten tapahtumien lisäksi Keliakialiitto järjestää vuosittain valtakunnallisen lastentapahtuman jossain päin Suomea.

Miten mukaan?

Keliakiajärjestön jäsenenä pääset ilmoittautumaan mukaan kaikkiin tapahtumiimme ja esimerkiksi lapsille suunnatuille leireille ja sopeutumisvalmennuskursseille. Tulevat tapahtumat löydät Tapahtumat-sivultamme ja Gluteeniton elämä -lehden Lapsiperheet-sivulta. Paikallisten yhdistysten toiminnasta voit kysyä myös suoraan omasta yhdistyksestäsi. Jos sinulla on idea uudenlaisesta toiminnassa, voit ehdottaa sitä yhdistyksellesi ja lähteä mukaan toteuttamaan sitä!

 

Valtakunnalliset tapahtumat tarjoavat yhteisiä elämyksiä

Keliakialiitto järjestää vuosittain valtakunnallisen lastentapahtuman, johon ovat tervetulleita osallistumaan lapsikeliaakikot ja heidän perheensä ympäri Suomen. 

Marraskuussa 2017 järjestetyssä Kädet jauhoissa -leivontatapahtumassamme lapset ja isovanhemmat leipoivat yhdessä samaan aikaan viidellä eri paikkakunnalla: Oulussa, Kuopiossa, Espoossa, Seinäjoella ja Turussa.

Tapahtuma oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa, ja se järjestettiin Keliakialiiton 40-vuotisjuhlavuonna järjestettyjen arpajaisten tuotoilla.

Etsi tulevia valtakunnallisia lastentapahtumia Tapahtumat-sivulta!

Perheleireillä saat uusia ystäviä

Perheleiri 2021 Kuopiossa Rauhalahden kylpylässä

Keliakialiiton valtakunnallinen supersuosittu perheleiri järjestetään tänä vuonna monipuolisessa ja hauskassa Rauhalahden kylpylähotellissa Kallaveden rannalla Kuopiossa 20.-22.8.2021. Tule mukaan!

Leiri on suunnattu 4-15-vuotiaille keliaakikoille tai muusta syystä gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville lapsille ja heidän perheilleen.

Leirillä majoitutaan perhehuoneissa tai 2 hengen huoneissa mukavuuksin. Hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päviällinen, iltapala, päätöskakkukahvit), kylpylän vapaa käyttö, leiriohjelma ja tapaturmavakuutus. Leiri alkaa perjantaina klo 16 ja päättyy sunnuntaina klo 13.

Leiriohjelmiimme kuuluu aina mukavaa yhdessäoloa, gluteenittomista herkuista nautiskelua ja monipuolista ohjattua ja vapaata tekemistä sekä sisällä että ulkona. Perheleireillä on hyvin aikaa löytää uusia ystäviä sekä saada ja antaa vertaistukea niin aikuisten kuin lastenkin kesken. Ohjelmassa on yksi ohjattu aikuisten oma luento- ja keskusteluhetki, muutoin lapset ja vanhemmat puuhastelevat leirillä yhdessä.

Tarkempi ohjelma, hinnat ja ilmoittautuminen avataan tällä sivulla 18.3.


 

 

 

 

Yhdistyksissä tapahtuu ympäri Suomen

Paikalliset keliakiayhdistykset järjestävät lapsille erilaista toimintaa ympäri Suomen.

Yhdistysten lastentapahtumissa pääset retkeilemään kiinnostaviin paikkoihin, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja esimerkiksi askartelemaan tai leipomaan yhdessä muiden keliaakikkolasten kanssa.

 Etsi yhdistyksesi tulevia tapahtumia Tapahtumat-sivulta!

Sopeutumisvalmennuskursseilta perhe saa tietoa ja vertaistukea

Keliakialiitto järjestää säännöllisesti myös lapsiperheille suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. 

Sopeutumisvalmennuskursseilla saat tietoa keliakiasta ja sen hoidosta sekä gluteenittomista tuotteista ja leivonnasta, tutustut muihin keliaakikkoihin ja pääset saamaan ja antamaan vertaistukea.

Etsi tulevia sopeutumisvalmennuskurseja Sopeutumisvalmennuskurssit-sivulta.

Lasten- ja perhetapahtumien peruutusehdot

  • Tapahtumien ilmoittautuminen on sitova
  • Jos perhe ilmoittaa peruutuksesta yli kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, veloitamme järjestämispaikan Keliakialiitolta perimät maksut.
  • Jos peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, ja peruutukseen on liitetty lääkärintodistus, veloitamme järjestämispaikan Keliakialiitolta perimät kulut ja 15% osallistumismaksusta.
  • Jos peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ilman lääkärintodistusta, veloitamme järjestämispaikan Keliakialiitolta perimät kulut ja 35% osallistumismaksusta.