Gluteeniton kana-kookoskeitto

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 rkl öljyä
noin 600 g marinoitua broilerin fileeleikettä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl punaista currytahnaa
2 porkkanaa
noin 6 dl gluteenitonta kanalientä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
150 g pakastettuja sokeriherneitä
noin 100 g riisinuudeleita
Pinnalle:
1 punainen chili
korianteria
thaibasilikaa

Leikkaa broilerinliha paloiksi. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihapaloja niin, että ne saavat väriä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja currytahna. Lisää porkkanatikut, kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Lisää sokeriherneet ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää riisinuudelit keittoon sekoittaen ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili. Koristele keitto hienonnetulla chilillä, korianterilla ja thaibasilikalla.
Vinkki! Muistathan tarkistaa riisinuudeleiden gluteenittomuuden. Suosi täysjyväriisinuudeleita.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.