Gluteeniton kana-kookoskeitto

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | öljyä |
noin 600 g | marinoitua broilerin fileeleikettä |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
2 rkl | punaista currytahnaa |
2 | porkkanaa |
noin 6 dl | gluteenitonta kanalientä |
1 prk (400 g) | kookosmaitoa |
150 g | pakastettuja sokeriherneitä |
noin 100 g | riisinuudeleita |
Pinnalle: | |
1 | punainen chili |
korianteria | |
thaibasilikaa |
Leikkaa broilerinliha paloiksi. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihapaloja niin, että ne saavat väriä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja currytahna. Lisää porkkanatikut, kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Lisää sokeriherneet ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää riisinuudelit keittoon sekoittaen ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili. Koristele keitto hienonnetulla chilillä, korianterilla ja thaibasilikalla.
Vinkki! Muistathan tarkistaa riisinuudeleiden gluteenittomuuden. Suosi täysjyväriisinuudeleita.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton linssi-kookoskeitto
-
Arkiruokaa Gluteeniton nakkikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Pääruoat Gluteeniton hernekeitto kuivatuista herneistä
-
Pääruoat Grillattu kaali