Gluteeniton puolukkapiparkakku
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 1 ½ dl | kermaviiliä |
| 1 ½ rkl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 1 tl | soodaa |
| 3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 dl | puolukkahilloa |
| Pinnalle: | tomusokeria |
Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon vatkaten. Sekoita kermaviili joukkoon nuolijan avulla. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi puolukkahillo ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkki! Jauhota vuoka esimerkiksi gluteenittomilla korppujauhoilla, tattari- tai kauraleseillä, riisijauholla, kookoshiutaleilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pikkuleivät, keksit Gluteeniton Rocky road
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton sitruuna-marenkitorttu