Gluteeniton puolukkapiparkakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
100 g margariinia
2 dl sokeria
1 ½ dl kermaviiliä
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl puolukkahilloa
Pinnalle: tomusokeria

Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon vatkaten. Sekoita kermaviili joukkoon nuolijan avulla. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi puolukkahillo ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkki! Jauhota vuoka esimerkiksi gluteenittomilla korppujauhoilla, tattari- tai kauraleseillä, riisijauholla, kookoshiutaleilla.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.