Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Täyte:
5 dl puolukoita
1 ½ dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Pohja:
75 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
½ dl kermaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta*
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Valmista ensin täyte: mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Sekoita välillä. Anna kiisselin jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja jauhoseos, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada pohjalle kiisseli.
Paista 200 -asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

*jauhoseos, jossa ei ole gluteenitonta vehnätärkkelystä, eikä psylliumia. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.