Gluteenittomat haamumarengit
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 | kananmunan valkuaista |
| 1 dl | sokeria |
| Koristeluun | gluteenitonta tummaa suklaata |
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta pieniä marenkeja pellille leivinpaperin päälle pellille. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
Sulata suklaa. Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat amerikkalaiset suklaakuppikakut
-
Kakut Gluteeniton kurpitsakääretorttu
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka
-
Jälkiruoat Gluteeniton uunijäätelö
-
Kakut Gluteeniton jäädytetty Daim-kakku