Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteenittomat korvapuustit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
15 kpl
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:
50 g margariinia
½ dl sokeria
kanelia
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 4 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja sekoita käsin taikinaan. 

Kauli taikina noin 35x40 cm:n kokoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 ½ cm:n paksuisia. 
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä lähes pohjaan asti.
Kohota leivinpaperin päällä pellillä ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225–asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

Löysitkö etsimäsi?