Gluteenittomat korvapuustit
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 15 kpl | |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | psylliumkuorijauhetta |
| 1 | kananmuna |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 75 g | margariinia tai voita |
| 7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| Täyte: | |
| 50 g | margariinia |
| ½ dl | sokeria |
| kanelia | |
| Voiteluun: | kananmunaa |
| Pinnalle: | raesokeria |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 4 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja sekoita käsin taikinaan.
Kauli taikina noin 35x40 cm:n kokoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 ½ cm:n paksuisia.
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä lähes pohjaan asti.
Kohota leivinpaperin päällä pellillä ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225–asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat pullat
-
Pullat Gluteenittomat korvapuustit
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Jälkiruoat Gluteenittomat pullatötteröt
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka