Gluteenittomat korvapuustit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
noin 7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte
50 g margariinia
0,5 dl sokeria
kanelia
Voiteluun kananmunaa
Pinnalle raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 4 dl.​ Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti.
Lisää loput jauhot ja sekoita käsin taikinaan. ​

Kauli taikina noin 35x40 cm:n kokoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.​

Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 ½ cm:n paksuisia.​ 
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä lähes pohjaan asti. ​

Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin 30 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.​
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.​

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.