Gluteenittomat omena-kauranyytit

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4-5 | isohkoa omenaa |
1 tl | kanelia |
100 g | margariinia |
1 dl | fariinisokeria |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Pese omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Leikkaa omenat lohkoiksi.
Laita omenalohkot kulhoon ja ripottele pinnalle kanelia. Jaa omenalohkot viidelle foliopalalle.
Sulata margariini ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle jokaiseen nyyttiin. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauramuru on hieman ruskistunut.
Vinkki! Voit korvata osan omenoista muilla hedelmillä tai marjoilla.
Voit käyttää kaurahiutaleiden tilalla esimerkiksi gluteenittomia tattarihiutaleita tai gluteenitonta mysliä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kaura-kasvispannu
-
Leivät Gluteeniton Anna-Kaisan vuokaleipä
-
Arkiruokaa Gluteeniton granola
-
Arkiruokaa Keliakiaviikon resepti: Gluteenittomat palsternakkasämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton kauratortillalettu