Gluteenittomat omena-kauranyytit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
4-5 isohkoa omenaa
1 tl kanelia
100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

Pese omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Leikkaa omenat lohkoiksi.
Laita omenalohkot kulhoon ja ripottele pinnalle kanelia. Jaa omenalohkot viidelle foliopalalle.
Sulata margariini ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle jokaiseen nyyttiin. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauramuru on hieman ruskistunut.
Vinkki! Voit korvata osan omenoista muilla hedelmillä tai marjoilla.
Voit käyttää kaurahiutaleiden tilalla esimerkiksi gluteenittomia tattarihiutaleita tai gluteenitonta mysliä.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.