Gluteenittomat lantturieskat lanttulaatikosta
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | gluteenitonta lanttulaatikkoa |
| 1 ½-2 dl | vaaleaa riisijauhoa |
| 1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | leivinjauhetta |
| 1 | kananmuna |
| 1 dl | maitoa |
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Jaa taikina keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuehkoiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla. Paista 250 -asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Ohjeesta tulee 8–9 rieskaa.
Vinkki! Jos valmistat rieskat gluteenittomasta porkkanalaatikosta niin lisää riisijauhoja hieman vähemmän.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton sosekeitto porkkanalaatikosta
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat torttukupit
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat mokkapalat jouluisella twistillä