Gluteenittomat joulupiparit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
150 g | voita tai margariinia |
1½ dl | sokeria |
1 dl | siirappia |
2 rkl | piparkakkumaustetta |
1/4 tl | jauhettua maustepippuria |
2 | kananmunaa |
5 ½ dl | tattarijauhoa |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
50–60 kpl
Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä.
Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Yhdistä kulhossa tattarijauho ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ota taikinasta sopiva pala kerrallaan ja kaulitse ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota muotilla piparkakkuja. Siirrä samankokoiset piparkakut samalle uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää pipareissa osin tattarijauhoja (3 ½ dl) ja mantelijauhoa (3 dl).
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen vuokaleipä
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe