Gluteenittomat laskiaispullat

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
12 kpl
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia
n. 7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria tai mantelilastuja, tomusokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 4-5 minuuttia. Sekoita loput jauhot taikinaan vähitellen.

Leivo taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä ja jaa 12 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota pullat leivinpaperin päällä pellillä liinan alla 30 minuutin ajan.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneiden pullien kansi irti. Täytä pullat hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla ja ripottele päälle tomusokeria. 

Vinkki 1: Valmista vaihteeksi täyte pähkinäkaakaolevitteestä: jätä hillo pullan välistä pois ja lisää kermavaahdon sekaan pähkinäkaakaolevitettä.

Vinkki 2: Kokeile valmiita gluteenittomia pullajauhoseoksia; niiden avulla on helppo leipoa pullaa tai munkkeja.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.