Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteeniton mokkapalakääretorttu

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
100 g pehmeää margariinia
6 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
¼ tl suolaa
1 keltuainen
1–2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
Kuorrute
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
½–1 dl kuumaa, vahvaa kahvia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Kypsennä 225-asteiseisessa uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti, mutta jätä se levyn päälle jäähtymisen ajaksi.

Valmista täyte: Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täytettä tasaisesti kakkulevylle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kuorrute: Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Kuorrutteen tulee olla juoksevaa. Valuta kuorrutus kääretortun päälle. Koristele kääretorttu strösseleillä tai koristerakeilla.
Huom! Tarkista aina koristeiden gluteenittomuus!

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?